BATMAN / BEŞİRİ - Beşiri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mrt

Milli Eğitim Bakanlığımızın Sabancı Vakfı ve British Council ile ortak yürüttüğü bir proje olan English Together Projesi kapsamında okulumuz İngilizce öğretmeni İsmail AĞA tarafından Beşiri'de görev yapan İngilizce öğretmenlerine okulumuzda Preparing Students For Writing Tasks (Öğrencileri yazma derslerine hazırlama) konusunda bir grup çalışması düzenlendi. Öğretmenimize ve katılımcılara teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okur-yazar buluşması kapsamında 20 Şubat 2024 tarihinde Okulumuza eğitimci ve yazar Prof.Dr.Şemsettin DURSUN hocamızı davet ettik. Öğrenciler tarafından okunan yazara ait kitaplar imzalatılarak verimli bir zaman geçirildi.

Mrt

"Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında okulumuzda Mehmet Akif Ersoy'un "Safahat" adlı eserinin okumaları yapıldı. Safahat sözlüğünden faydalanılarak yeni cümleler türetildi. Ayrıca "Safahat Okumaları Köşesi" oluşturularak öğrencilerimizin Mehmet Akif Ersoy'u ve Safahat adlı eseri tanımaları amaçlandı.

Ara

Okulumuzda sınıflar arası bilgi yarışması yapıldı.Kendi guruplarında birinci olan 9/A ve 11/A sınıflarını tebrik ediyoruz.

Ara

Okulumuzda Eğimci-Yazar Misbah Eratilla'yı misafir ettik. Misbah Eratilla yeni kitabı üzerine öğrencilerimizle söyleşi yapıp kitabını imzaladı. Daha sonra öğrencilerimizle hatıra fotoğrafı çekildi. Anlamlı söyleşisi ve ziyaretleri nedeniyle hocamıza teşekkür ederiz...

Ara

Meslek tanıtımı okur yazar buluşması kapsamında, gazeteci ve yazar İzzettin İÇİN hocamızı okulumuza davet ederek, 11.ve 12.sınıf öğrencilerimizle buluşturduk. Verimli bir çalışma oldu, yazarımıza çok teşekkür ediyoruz.

Ara

Okulumuz Görsel Sanatlar Öğretmeni Emine ÇELİK tarafından okulumuzun koridorlarına yağlı boya natürmort çalışması yapıldı. Emine hocamıza yaptığı bu emek dolu güzel çalışması için çok teşekkür ediyoruz.️

Ara

Türkiye Gençlik Vakfı'nın Batman Üniversitesi bünyesinde bulunan İcathane Laboratuarı çalışanları tarafından okulumuz öğrencilerine, Robotik Kodlama, Yazılım ve meslek tanıtımı ile ilgili bir seminer verildi.

Ara

Batman Valiliği’nin ‘Eğitimde Başarıyı Artırma Projesi’ kapsamında çalışmalarını sürdüren eğitim yuvası, meslek tanıtım günleri kapsamında bu kez ‘gazeteciliği’ konu aldı. Batman Çağdaş Gazetesi Editörü Barış Arslan ve muhabirlerden Nezahat Sumbül’ün konuk olduğu programda öğrencilere gazetecilik mesleği aktarıldı. Okul konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Müdür Yardımcısı Cevdet Akın, okul proje danışmanlarından Cengiz Kahraman, öğretmenler ve 150 kişilik lise öğrencisi grubu katıldı. Programda konuşan Çağdaş Editörü Barış Arslan, gazeteciliğin tarihsel süreci, yeni medya ve mesleki tecrübeleriyle ilgili öğrencileri bilgilendirdi.

Ara

Okulumuz Çocuk Gelişimi Alan öğretmenlerimiz Sevcan ALVANOĞLU ve Betül AYTAÇ önderliğinde alan öğrencileri ile birlikte sosyal sorumluluk projesi adı altında Yunus Emre Anaokulu öğrencilerini okulumuza davet edip, "Geleceğimiz Çocuklarla Geleneksel Sanatlar Öğreniyorum" etkinliği gerçekleştirdik. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz.

Kas

Toplumun aydınlık yüzü olan öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun

Kas

Beşiri MTAL ailesi olarak valiliğin organize ettiği gastronomi fuarında iş başındayız

Ekm

29 Ekim cumhuriyetimizin 100. Yılı konulu panomuzu hazırlayan Perihan Yazır hocamıza teşekkür ediyoruz.

Ekm

Okulumuz öğrencilerine İlkyardım Eğitimi verildi.