BATMAN / BEŞİRİ - Beşiri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Nis

Okulumuza misafir ettiğimiz Kars Üniversitesitesi öğretim üyesi sayın Doç.Dr. Hasan YOLCU ile öğrencilerimizle birlikte ''Gizem Perdesini Aralamak Bilimsel Araştırmaların Serüveni'' adlı verimli bir bilimsel söyleşi gerçekleştirildi. Başta Sayın hocamıza ve emeği geçenlere teşekkürler.

Nis

Okulumuz 12. Sınıflarına yönelik her hafta deneme sınavları yapılmaktadır. Öğrencilerimize sınavlara hazırlıkta başarılar diliyoruz.

Nis

Beşiri ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından düzenlenen bahar şenliği spor müsabakalarına katılım sağladık.

Mrt

Tüm öğrencilerimizin dikkatine.  2. Dönem 1. Yazılı Sınav Tarihlerimiz bu şekilde düzenlenmiştir.

Mrt

Şan, Şeref, Tarih “Bizim Çanakkale” diyoruz ve Çanakkale Muharebeleri’nin 109. yılında aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

BEŞİRİ'YE HOŞ GELDİN YA ŞEHR-İ RAMAZAN

Beşiri İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve Beşiri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Ramazan ayı konusunda farkındalık oluşturmak ve Ramazan ayının manevi ruhunu gönüllere nakşetmek için BEŞİRİ'YE HOŞ GELDİN YA ŞEHR-İ RAMAZAN etkinliğinde buluştu. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri Bedia Dadaş ve Cafer Tatar'ın eşlik ettiği öğrenciler Ramazan davulu eşliğinde maniler söyleyerek Beşiri'yi sokak sokak gezdi. Ramazan ayı ve oruç ile ilgili ayet ve hadisler dağıtıp, çikolata ikramında bulundu.

Mrt

Deyimler ve Atasözleri ile  " Anlat Bakalım" etkinliği. Sınıf içinde yaptığımız etkinlikleri izlemek için tıklayabilirsiniz.

Mrt

Dilimizin  Zenginlikleri projesi kapsamında Deyimler ve Atasözleri ile ilgili çalışmalar  yapıldı . Deyimler ve atasözleri, dilimizin önemli birer parçasıdır ve kültürel mirasımızı yansıtırlar. Bu bağlamda, okulumuzda Şubat ayı boyunca deyimler ve atasözleri üzerine etkinlikler düzenlenmiştir.Şubat ayı boyunca gerçekleştirilen deyimler ve atasözleri okumaları etkinlikleri, öğrencilerin dil bilgisi ve kültürel mirasa yönelik farkındalıklarını artırmada etkili olmuştur.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında Kaşgarlı Mahmut'un Divân-ı Lügât'it Türk isimli eserinden hareketle Türk dilinin zenginliğini genç nesillere aktarmak ve etkili bir şekilde kullanmak amacıyla çeşitli çalışmalar yapıldı. Proje kapsamında Divân-ı Lügât'it Türk incelemeleri yapıldı ve eserden alınan anahtar  kelimeler kullanılarak hikayeler yazıldı . Anlamını bul etkinliği ile öğrencilerin eserde yer alan kelimeleri günümüz Türkçesi ile karşılaştırması sağlandı.Son olarak öğrencilerimizle birlikte Türk diline ait ilk sözlük   ile ilgili renkli bir bir pano çalışması yapıldı.

Mrt

Okulumuzda yapılan Sınıflararası Futbol Turnuvasının şampiyonu 11 Mesem Elektrik Sınıfımız oldu. Kazanan takımı tebrik eder, turnuvaya katılan öğrencilerimize ve turnuvayı düzenleyen Beden Eğitimi Öğretmenimiz Onur ERKUN'a çok teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz öğrencilerinden Batman'da gururlandıran başarı..

Öğrencimiz Gamze Gep batmanda yapılan atletizm müsabakakarında 800 metrede il birincisi oldu.

Öğrencimiz Muhammed Ali Ortaç 1500 metre koşuda il üçüncüsü oldu.

Öğrencimiz Dündar Aktaş 800 metrede il üçüncüsü oldu. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimizi tebrik eder,başarılarının devamını dileriz. Katkılarından dolayı Beden Eğitimi Öğretmenimiz Onur Erkun'a çok teşekkür ederiz.

Mrt

Kullandıktan sonra attığımız bazı şeyler çöp değildir.

"Sıfır Atık" projesi kapsamında öğrencilerimize geri dönüşüm farkındalığı kazandırmak ve gelecek nesillere daha temiz bir çevre birakmak amacıyla okulumuz 11/B çocuk gelişimi ve eğitimi öğrencilerimizin hazırladığı çalışmalar. Emeğinize sağlık duyarlı nesil

Mrt

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında; Batman Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü'ne @batmanashm bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Sosyal Hizmet Uzmanı Sümeyye İDİL @sumeyye_idill ve kurum müdürü Psikolog Deniz ESMER @dnizesmer tarafından öğrencilerimize Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve şiddete maruz kalındığında başvurulacak mekanizmalar konularında bilgilendirme semineri verildi. Batman ŞÖNİM'e (Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi) ve katılım gösteren öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz. Kadınların uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 8 Mart'ı şimdiden kutlarız.

Mrt

Meslek Liseleri Hayata Dokunuyor projesi kapsamında; okulumuz Bilişim Teknolojileri Alan Öğretmeni Necla ACET ve öğrencilerimizle birlikte ilçemizde bulunan Atatürk Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine bölüm tanıtımı ve ders içerikleri hakkında bilgi verildi. Katkı sunan Öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz.

Mrt

Meslek Liseleri Hayata Dokunuyor projesi kapsamında, Okulumuz Elektrik Elektronik Teknolojileri Alan Öğretmeni Perihan ERTAŞ ve bölüm öğrencilerimizle birlikte ilçemizde bulunan Atatürk Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine bölüm tanıtımı ve ders içerikleri hakkında bilgi verildi. Katkı sunan Öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz.